-Nyheter 2022-

Har du har spørsmål om oss, våre hunder, ønsker du å avtale tidspunkt for et besøk, eller ønsker plass du plass på vår fremtidige interesseliste? Du er velkommen til å ta kontakt med oss pr mail: polarhiet@hotmail.com eller mob: 93008988

Vi leter alltid etter aktiv familie/person i Trondheimsområde som kan tenke seg å være sameiere med oss til valp i våre fremtidige kull. Ta kontakt for mer info vedr betingelser og avtale om besøk


17 desember

Hundenes Indexer er oppdatert.

Polarhiet's One Crazy Party Girl "Kila", Polarhiet's Come On Let's Play "Riiko" og Polarhiet's Qanik Arctic Storm "Storm" har vært på øyelysing og fått fornyet sine attester i 12 mnd.

Våre avlsplaner for 2023 er ennå ikke klare, men følg med under siden Planlagte Kull. Vi har plass til interesserte for hannvalper på interesselisten.

 


 

12 desember

Fire av White Snow valpene har reist til sine nye hjem, de to som blir med oss vidre Polarhiet's White Snowball D'Ice "Denahi" og Polarhiet's White Snowrose D'Ice "Tiana" har fått egne sider. Vi gleder oss til å bli se hva fremtiden bringer med de to tilskuddene. Jeg vil også takke Ice eier Berit for at dette kullet ble en realitet.

X2 kullet er under planlegging og vi håper på parring i februar 23. Kombinasjonen kommer på siden Planlagte kull når den er klar. Vi har plass på interesselisten for hannvalper :)

I går debuterte Polarhiet's Voice Of Joy "Joy" på valpeshow 4 mnd gammel. Hun taklet det veldig bra fikk HP og BIR og jeg ser allerede frem til neste show over nyåret.

Med det er utstillingsåret 2022 over og vi kan se tilbake på mange stolte øyeblikk og flere nye championater i kennelen.

Vi ønsker oss deleiere til både valper og voksne hunder. Ta kontakt pr mail til polarhiet@hotmail.com ved interesse og spørsmål.

White Snowkullet var så heldige å få være med på fotoshoot til foto Rajamäki, det var en gøy opplevelse som vi gjerne gjør igjen.

 

 

 


 

22 november

I morgen er W2 kullet 6 uker, de er nå forhåndsregistrert i NKK og fått bokført sine stamboknavn. Disse kan ses under siden KULLENE og W2 kull.

Vi har hannvalp ledig for deleie i Trondheim/omegn, vil du høre mer så send oss en mail til polarhiet@hotmail.com

Bilde er av blå hanne og er et tilfeldig valgt bilde

 


 

10 november

Vi er i stor sorg etter tapet av to av våre kjære familiemedlemmer på kort tid. 19 august reiste Baron til den andre siden og 7 november reiste Dasha.

Tap så store, savnet er så stort og gleden føles borte. Vi savner dere så mye......begge har fått plass på siden DYPT SAVNET

RIP elskede hunder, dere glemmes aldri <3

 


 

3 november

W2 kullet har passert 3 uker og flyttet til valperommet nede. Sosialiseringsfasen har begynt og de første besøkende ønskes velkommen.

Mamma Tuli synes det er stas å være mor og tar rollen strålende. Hun har fått nye bilder på sin side, ikke groomet, men stadig flott :)

Det er ingen valper ledig for salg, men vi har valp ledig for deleie i Trondheim/omegn. Vi har også igjen mulighet til å ta imot nye forespørsler til hannvalper til fremtidige kull. Er du interessert så send oss gjerne en utfyllende mail til polarhiet@hotmail.com Aktuelle blir invitert på besøk før en avgjørelse blir tatt.

 

 


 

2 november

I går ble Polarhiet's Qanik Matoaka O'Ino "Salah" fotografert og hennes side er oppdatert med nye bilder.

Salah er nå rundet 2 år og er ei energisk, glad arbeidsom og trivelig tispe med alle helsesjekker så bra som det kan bli. Vi håper på et kull etter henne i 2023. Hanne er ikke helt bestemt.

Vi kan ta imot forespørsler på hannvalper for fremtidige kull :)

 

 


 

14 oktober

Valpene etter Ice og Tuli ble født 12 oktober. 4 hanner og 2 tisper kom til verden og alt ser bra ut med hele gjengen. Mamma Tuli er en svært god mor for sine små og vi gleder oss til å bli kjent med 6 nye personligheter.

Vi ønsker oss deleier til to av valpene.

 


 

1 oktober

fem av valpene fra V2 kullet har forlatt "hiet de siste dagene og mamma Lykke har dratt hjem til familien sin. Nå ser vi frem til å følge gjengen i årene som kommer og ønsker de alle lykke til i sine nye hjem.

Det nye tilskuddet til kennelen fra dette kullet ble Polarhiet's Voice Of Joy som har vært grå tispe. Joy ønsker seg deleier i Trondheim/omegn. Er dette av interesse er du velkommen til å sende en utfyllende mail om deg og en beskrivelse av hvordan hunden vil få det hos deg til polarhiet@hotmail.com

Vi ønsker også deleier til hanne og tispe fra kullet vi venter ca 15 oktober.

 


 

17 september

Polarhiet's Take Me To The Top "Emily" har vært på sitt siste valpeshow i dag på Puddelklubbens show på Spongdal/Byneset. Hun avsluttet sin valpekarriere med BIG 4 for dommer Bernt Ludvig Wilmann. Emily har deltatt på 9 valpeshow hvor hun har fått HP på alle og BIR på 7 og BIM på ett. Hun ar fått 5 gruppeplasseringer og en BIS 3 plassering. Kritikkene er det ikke noe å utsette på og nå er hun klar for juniorklassen en gang i løpet av vinteren 22/23.

 


 

10 september

I dag har årets Steinkjerutstilling vært og jeg var der med Polarhiet's Take Me To The Top "Emily" og NJV-21 Polarhiet's Qanik Hopi O'Ino "Hopi. Hopi er stilt bare 3 ganger det siste året og i dag var siste gang i unghundklassen, neste utstilling blir i åpen klasse og hun står for championatet. Emily nermer seg 9 mnd med stormskritt og har nå kun et valpeshow igjen før hun skal debutere i juniorklassen.

I tilegg var de deleide hundene Polarhiet's Let The Game Begin "Pumba", Polarhiet's Qanik Føyka O'Ino "Tundra" og Polarhiet's Take Me To The Party "Taiko" der. Pumba og Tundra for første gang i ringen. Desverre hadde Pumba røytet av all pelsen, men han fikk vist seg frem og er nå godkjent avlshund.

Hvordan det gikk med alle ser du på siden RESULTATER

Tusen takk alle for en fin dag rundt ringen!

 

Polarhiet's Take Me To The Top "Emily" - BEST I GRUPPEN 3 valp for dommer Camilla Kristoffersen.

Tuli har vært på ultralyd og det er valper på vei som forventes ca 15 oktober. Vi ønsker oss deleier til hannhund og tispe.

Vi har fremdeles en tispe ledig for deleie fra V2 kull som nå er 5.5 uker og flytteklare i slutten av september.

Vi har en ung hannhund ledig for deleie, ta kontakt pr mail ved interesse hvor du beskriver deg og ditt liv med hund til polarhiet@hotmail.com

 


6 september

Søndag var jeg og Polarhiet's Take Me To The Top "Emily" på valpeshow på Stavsøra utenfor Trondheim. Hun er rundet 8 mnd og snart er valpetiden historie. Emily fikk i dag en strålende kritikk og viste seg frem som hun aldri har gjort tidligere og i dag fikk hun virkelig uttelling for all trening.

Hun ble BIR, BEST I GRUPPEN & BEST IN SHOW 3!! du verden for en dag i stålende sommervarme på tampen av sommeren.

 

Bilde er tatt av Melissa Moe

 


 

1 september

V2 kullet har blitt 4 uker og sosialiseringsfasen er godt i gang. De har hatt en del besøk allerede og i går ble de fotografert. Det er en nydelig gjeng som jeg nyter å bli kjent med. Kullet er forhåndsregistrert i NKK og fått sine stamboknavn som kan ses på Kullet's side eller siden HD/ØYNE.

Vi har tispe ledig for deleie til friluftglade mennesker i Trondheim/omegn. Ved interesse send meg en mail til polarhiet@hotmail.com hvor du beskriver deg og ditt liv med hund.

Bilde er av grønn tispe og er et tilfeldig bilde.

 


30 august

Sist helg var årets Polarhundutstilling i midt Norge også i år på Levanger camping. Jeg hadde med Emily, Alicia og Storm, samt en del deleide hunder og deres familier. Dette var Alicia sin første utstillig i juniorklasse og jeg er overveldet over hennes prestasjon, 10 mnd gammel blir hun nr 5 av tispene og vinner sitt første CERT og blir senere BEST IN SHOW Junior.

Hvordan det ellers gikk med alle våre ses under siden RESULTATER. Jeg er utrolig godt fornøyd og takker alle fine for en nydelig dag!

Søndag var vi på Hundefestivalen i Selbu med Emily, Pi, Alicia og Storm. Det var også deleide hunder og dems familier med i dag og vi fikk igjen superfine resultater på alle sammen. Resultater ses på siden RESULTATER. Pi eies i deleie og dette var hennes første show i offisiell klasse, hun strålte i ringen med handler Berit og sammen oppnådde de BEST I GRUPPEN!

Takk alle som bidro og hjalp til så helga ble som den ble.

Polarhiet's Queen O'Ino To Valcoti "Billie" og hennes eier Andrea har vært på Rallylydighets stevne hvor de tok sin tredje 1. premie og oppnådde mellomtittelen RL1.

Vi gratulerer så mye!!!

 

Polarhiet's Soul O'White Dancer "Alicia" 10 mnd på dagen i beste tispeklasse hvor hun blir nr 5 og vinner sitt første CERT.

 


21 august

Polarhiet's Dream About Love "Sanna" har vært på trippel NKK utstillling i Tromsø sammen med sine og oppnådde helt supre kritikker og resultater alle tre dager. Resultatene kan sees på siden RESULTATER.

En stor gratulasjon til Kennel Polarhaugen med både Pia og Sanna's flotte plasseringer og ikke minst store CERT!

Siden til Sanna er oppdatert med nytt bilde som er tatt av matfar Jan Kristian.

 

Sanna og matmor Solfrid med sine rosetter fra lørdag.

 


 

20 august

Polarhiet's Take Me To The Party "Taiko" og matmor Beate har deltatt på sitt første valpeshow. Taiko tok det hele på strak lab, fikk en flott kritikk med HP og ble BIR valp. En superfin start og vi gratulerer så mye!

 


 

14 august

Denne helgen har det vært mye som har skjedd rundt om kring med det ene og det andre, og jeg er stolt oppdretter av en ny NORSK UTSTILLINGSCHAMPION !!!

Stangehallen 13-14 august: Polarhiet's Great N'Fancy Mover "Linus" fikk i går en fin kritikk og Excellent, i dag ble det stor bravuor med CERT BIR - NY NORSK CHAMPION & BEST I GRUPPE 3!! Vi gratulerer hjertligst. Linus har fått plass på siden CHAMPIONS.

Helgelandsutstillinga 2022 13-14 august: Polarhiet's Qanik Alaska O'Ino "Alaska" fikk i går Excellent i unghundklasse, i dag ble det CERT & BEST I RASE!! Vi er stolte deleiere med matmor Wendy, som tok turen og handlet henne. Vi gratulerer !!

Polarhiet's Queen O'Ino To Valcoti "Billie" & Andrea har vært på Rallylydighets stevne hvor de fikk sin andre 1premie. Vi gratulerer så mye!

Selv er vi hjemme med valper som nå er blitt 11 dager. De vokser som bare det og snart vil vi se de første øynene åpne seg. I går var Polarhiet's New Dream Of King "Tuli" på date med en staselig kar med våre "gamle" linjer som vi ønsker å få tilbake i avlsarbeidet. Vi håper på kull ca 15 oktober. Info vil komme etter ultralyd om 4 uker.

 


 

3 august

Vårt V2 kull ble født i morgentimene i dag 3 august 2022 etter Polarhiet's Come On Let's Play "Riiko" & Polarhiet's New Dancer Of King "Lykke". Fødselen gikk etter ønskeboka og mor og barn har funnet roen. Dette er både Riiko og Lykke sitt første kull og vi bygger vidre på vårt avlsarbeide i flere ledd i stamtavlen.

Valpene er reservert

 


 

2 august

Det har kommet nye indexbergninger og hundenes index er oppdatert. De tre nye er fra R2 kullet hvor Balto fikk index på 111, søster Pi 110 begge med A hofter. Søster Wilma fikk 102 med C hofter. En index vi er veldig fornøyd med og som er sterk for rasen.

 


 

24 juli

U2 kullet har rundet 8 uker og 4 av 5 har forlatt hiet og flyttet til sine familier. Vi leter fortsatt etter rett hjem til hannen Spirit på sameie. Ta kontakt ved interesse.

Kullet har fått plass under KULLENE og de tre valpene vi har med oss vidre på deleie har fått egne sider. De to andre har vært så heldige å få flytte til tidligere valpekjøpere. Ludvig til Tretten hos familien Brattås som hadde Snoopy fra vårt A kull og Deisi til Bergen hos familien Hetland Lende som hadde Dorris fra vårt H kull. Vi takker familiene for at de igjen valgte oss pg vi takker også ydmykt familiene som lar oss være deleiere til Beaivi som er flyttet til Trondheim og Lita som er flyttet til Melhus.

 


 

12 juli

Polarhiet's Take Me To The Top "Emily" og Polarhiet's Dream About Love "Sanna" har vært i Tresfjord på dobbel nasjonal utstilling sammen med JK og Solfrid (Polarhaugen). Hvordan det gikk med dem ser du under RESULTATER.

Emily takker så mye for turen!

 


 

27 mai

Polarhiet's Great N'Fancy Dancer "Nooki" og N UCH Matyella Clown Du Soleil "Baron" har fått 2 hanner og 3 tisper 27 mai 2022.

Vi ønsker oss deleier til hanne. Bor du i Trondheim/omegn og vil høre mer om dette så send meg en utfyllende mail om deg til polarhiet@hotmail.com videre avtaler vi tid for besøk før en avgjørelse blir tatt.

Vi ser frem til å høre fra deg :)

 

Kullet har fått plass under KULLENE

 


 

15 mai

I helgen har Polarhiet's Joyful White Spirit "Alvin" og matfar Anders deltatt på Atlanterhavsutstillingen i Kristiansund. Alvin fikk stor cert på Polarhundutstillingen på Levanger i 2021 med matfar som trener og handler og de to blitt et supert team. Denne helgen resulterte det med beste hanne og CERT begge dager, og Alvin ble NY NORSK UTSTILLINGSCHAMPION søndag for dommer Rodi Hubenthal.

Vi gratulerer hjertligst!

Alvin har fått plass på siden CHAMPIONS og siden hans er oppdatert.

 


 

8 mai

I går kjørte jeg Alicia, Hopi og Storm til Polarhundklubbens utstilling på Frya Leir og resultatene kan sees på siden RESULTATER.

Alicia har fått nye bilder på siden sin.

 


 

2 mai

Vi har vært på 2 doble utstillinger de siste to helgene og alle resultater kan sees på siden RESULTATER.

Vi er stolte over å kunne meddele at vår Polarhiet's Ms. Faethusa O'Helios "Kalida" har blitt NY NORSK UTSTILLINGSCHAMPION! Hun har fått plass på siden CHAMPIONS

NJV-21 Polarhiet's Qanik Hopi O'Ino "Hopi" ble fullcertet lørdag så nå må hun bli to år før hun kan ta det siste CERT for å bli Champion.

Vi er også veldig glade over å kunne meddele at vi venter valper ca 28 mai. Interesselisten er stengt, men vi ønsker oss deleiere i Trondheim/omegn. Ta gjerne kontakt for avtale om uforpliktende besøk. Det gjelder hannhund, men tispe er også aktuelt.

Polarhiet's Dream About Love "Sanna" og N UCH Polarhiet's Born To Be A White Star "Siku" har bestått langdistansetest 2x3 mil. Sanna har også bestått kortdistansetest 10 km og begge hundene er på god vei mot å bli NORSKE TREKKHUNDCHAMPIONS!! Det er bare å ta av seg hatten for eiere og deleiere. Berit Grydeland og Polarhaugen kennel.

Bilde er av den nybakte Champion Kalida.

 

 


 

24 mars

Polarhiet's Take Me To The Top "Emily" som har blitt 11 uker har fått nye bilder på siden sin.

 

 


 

24 februar

T2 kullet er snart klare til å begynne å forlate "hiet". Nok en gang har vi fått blitt kjent med 7 nye personligheter og ønsker dem alle mange år med fine opplevelser og god helse. Kullet har fått egen side under kullene og de tre vi skal ha med oss vidre på deleie får snart sine egne sider.

Bilde er av Taiko vår deleide hanne fra kullet.

 


 

8 februar

Benzo har fått nye bilder på siden sin. Han har blitt en flott ung junior som enda er i utvikling og vi gleder oss til å se han ferdig i fremtiden.

Whipped Cream's Party At Polarhiet - 9 mnd

 


 

11 januar

Storm har fått nye bilder på siden sin. Han har blitt en flott ung hanne, men best av alt er hans temperement og personlighet.

NJV-21 Polarhiet's Qanik Arctic Storm - 15.5 mnd

 


6 januar

Valpene er nå 3 døgn og alle virker sterke og friske så langt. Doaivva trives i sin nye rolle som mamma og vi koser oss begge to med å følge de små. Det er helt utrolig at de er så små og hjelpeløse uten syn og hørsel og om 8 uker er de klare for den store verden. Det skjer mye på kort tid og denne reisen er like spennende hver gang. Hvem er de? Når vi kjenner dem som best finner vi ut hvem som passer best hos de ulike valpekjøperne. Både hund og eier skal være tilfreds med hverandre.

S2 kullet er nå 10 uker og de har funnnet seg godt til rette i sine nye hjem. Vi gleder oss over å ha bidratt til at familier har fått sin etter lengtede samojed i sin familie. Alicia er her hjemme hos oss og har fått sin side under HUNDENE.

Siden til S2 kullet er oppdatert under siden KULLENE. De deleide hundene Pia, Max og Nila har fått sine egne sider.

T2 Kullet har også fått sin side under KULLENE.

 


4 januar

Valpene etter Doaivva og Tiko ble født 3 januar 2022. Vi ønsker oss deleier til tispe og hanne fra dette kullet. Bor du i Trondheimsområde og kan tenke deg dette er du velkommen til å sende meg en utfyllende mail til polarhiet@hotmail.com. Deretter blir du invitert på et besøk før avgjørelsen blir tatt begge veier. Ser frem til å høre fra deg :)